Carendt.com

Een populaire oude website, in een nieuw jasje

Carendt.com is een eigen project van Alterview. Er was geen klant, dus volledig zeggenschap over de uitkomst. Wel erg veel vaste bezoekers om rekening mee te houden!

Na het overlijden van de oprichter van de site, zijn er een aantal vrijwilligers opgestaan om Carendt.com verder te beheren. Gebrek aan tijd en kennis heeft er toe geleid dat hier helaas niet erg veel van terecht is gekomen. Na een foutje van een van de beheerders was de homepage “weg”, maar de rest van de pagina’s was nog wel bereikbaar. Omdat ik (Gert) een vaste bezoeker van de website was/ben, heb ik in 2012 contact gezocht met de vrijwilligers om te kijken of we misschien konden helpen. Het zou natuurlijk zonde zijn als zo’n unieke website als deze, zou verdwijnen.

Na veel wachten en mailen hebben we toegang tot de website gekregen via een van de (slecht bereikbare) vrijwilligers. Deze had het hosting pakket geregeld, en had dus ook de inlog gegevens. De domeinnamen bleken echter nog op naam van de overleden eigenaar te staan, maar de toenmalige registrar wilde niet meewerken aan een verhuizing. Na veel uitzoekwerk en pogingen tot contact hebben we eindelijk het juiste e-mail adres van de zoon van de overleden eigenaar kunnen bemachtigen en hebben we contact gekregen met hem (Giles). We voelden ons net Sherlock Holmes.

Giles was blij verrast dat we contact hadden opgenomen en bleek er gelukkig erg positief in te staan dat de website van zijn vader een tweede leven was gegund en wilde hierin zijn volledige medewerking geven. Om de domeinen te bemachtigen bleek het nodig om een oud e-mailadres van zijn vader opnieuw in de lucht te krijgen. Dit bleek een @earthlink adres te zijn. Earthlink is een internet provider in de Verenigde Staten, welke alleen klanten accepteert uit de Verenigde Staten, dus hier stuitten we op het volgende probleem. Met hulp van Giles hebben we het e-mail adres opnieuw kunnen aanvragen voor een maandje, zodat we een password reset konden doen bij de registrar. Nadat we konden inloggen in het account van de oud-eigenaar, hebben we de domeinen kunnen verhuizen en op onze eigen naam kunnen zetten. Al met al is hier een maand of 3 overheen gegaan.

Toen alles geregeld was, en de mogelijkheid dus niet meer bestond dat de domeinen zouden worden opgeheven, zijn we begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe website. De oude website was namelijk helemaal opgebouwd in oude/slechte code, gegenereerd door een editor. Elke pagina moest handmatig worden aangepast/bewerkt en foto’s moesten ook allemaal handmatig worden verkleind. Het updaten van de website bleek dus alles behalve een pretje te zijn. Omdat WordPress erg geschikt is voor een website als dit, hebben we er voor gekozen om de nieuwe website op basis van WordPress te bouwen, en alle pagina’s (300+) over te zetten, gedeeltelijk samen te voegen en opnieuw in te delen.

Importeren van de huidige pagina’s bleek vanwege de opbouw geen optie dus alles moest handmatig worden overgezet. Een heel karwei dat uiteindelijk ongeveer een jaar heeft geduurd.

Tijdens de ontwikkeling hebben we toestemming gekregen van Giles om de drie boeken van de oude eigenaar te mogen verkopen als e-books. Hierop hebben we een tijdelijke shop opgezet op de oude site. Dit bleek een erg goede zet. De e-books gingen als warme broodjes over te toonbank en lopen nog steeds stabiel door op de nieuwe website.

De website draait op WordPress en is voorzien van een kleine WooCommerce shop waarmee e-books worden verkocht als digitale download. Oude url’s worden netjes doorverwezen naar de nieuwe url’s van de pagina’s en als theme hebben we een mooie premium theme uitgezocht, die ook nog eens responsive is.

De bezoekers zijn nog steeds erg enthousiast over de nieuwe website, de website is nu erg makkelijk bij te houden, en de bezoekersaantallen zijn zelfs gestegen.

Bent u benieuwd hoe de website er uit ziet? Bezoek dan Carendt.com

Carendt.com

Doel website:
Geven van informatie over kleine modeltrein layouts en de verkoop van e-books hierover.

Geleverde diensten:
Webdesign, Ontwikkeling en Hosting

Website:
www.carendt.com

Wilt u ook zo'n mooie website?

Of wilt u eens vrijblijvend kijken wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!
Share This