Colofon

Hoe deze website is gebouwd

Deze website heeft bestaan in diverse vormen, begonnen als flat-html website, toen we op 1 januari 2006 zijn gestart met Alterview. Na vele incarnaties als flat-html of met een zelfgebouwde PHP backend, draait de website inmiddels op WordPress.

We hebben er voor gekozen om een bestaand (premium) theme te gebruiken, en deze aan te passen. Wij gebruiken Divi van Elegant Themes *. Het aanpassen hebben we gedaan door middel van een child theme, zodat we zonder problemen kunnen updaten.

U kunt zich afvragen waarom we niet ons eigen theme hebben ontwikkeld, we zijn tenslotte toch een web-bureau? Er zijn inmiddels zoveel theme’s beschikbaar, zowel gratis als betaald (premium), dat er altijd wel een theme bestaat dat aansluit bij wat u zoekt. Het zelf ontwikkelen zou daarom onnodig veel tijd kosten. Het door ons gekozen theme sluit, na de nodige aanpassingen, erg goed op onze wensen aan.

We hebben een minimum aan plug-ins geïnstalleerd om de website zo snel en overzichtelijk mogelijk te houden, maar kunnen desondanks niet zonder de plugins van Yoast (WordPress SEO en Google Analytics) en een eigen maatwerk plugin voor enkele handigheidjes.

De gebruikte lettertypes zijn PT Sans voor de headers, en PT Serif voor de overige tekst. Beide worden ze geserveerd door Google Fonts.

Zoals we al eerder meldden is de website gebouwd op basis van WordPress, en wordt deze gehost op onze eigen WordPress geoptimaliseerde hosting omgeving.

De teksten hebben we zelf geschreven en de foto’s op de website komen van deathtothestockphoto.com. Wel hebben we de foto’s een beetje aangepast voor gebruik.

Bedankt voor uw interesse.

* De links naar Elegant Themes en Divi zijn affiliate links. Mocht u een abonnement afnemen via een van deze links, dan ontvangen wij hier commissie over.

Share This